fbpx
Skip to main content
Teodora Viktorović

UNUKA POZNATOG SRPSKOG GLUMCA SATAROM UBILA MAMU I BABU DOK JOJ JE BEBA BILA TU! Bila je drogirana i pijana, a izjavom u policiji tada šokirala je sve

Foto: Facebook/Printscreen/Teodora Viktorović
Priča koja ledi krv u žilama.

Mnogi zločini počinjeni na teritorije Srbije uznemirili su javnost. Neki od njih su toliko surovi da se i godinama, ali i decenijama kasnije sa jezom govori o njima, a akteri krvavih pirova služe dugogodišnje robije ili su sami presudili sebi. U kategoriji Najjeziviji zločini u Srbiji podsećamo vas na neka monstruozna dela koja su odnela nevine živote i zavila u crno mnoge porodice, ali i cela mesta u kojima su se desili.

Glumica Teodora Viktorović (43), služi kaznu od 20 godina zatvora, zbog ubistva majke Ljiljane (62) i babe Ivanke Đukić (90) u stanu na Vračaru u Mileševskoj 33.

Pod dejstvom alkohola i lekova, ona je 2. marta 2015. godine satarom ubila majku, a onda ušla u sobu kod babe Ivanke pa ubila i nju. Nakon toga je sela na pod u kupatilu i pila votku. Policajci su morali da provale i da je obore na pod kako bi je priveli. Veštačenjem je utvrđeno da je Teodora u trenutku hapšenja u krvi imala čak 3,6 promila alkohola.

Kako se navodilo, Teodora je rano ujutru ušetala u kuhinju, slučajno probudivši majku. Tada su se posvađale, i Teodora je dohvatila sataru i više puta je snažno udarila po glavi. Nesrećna žena je odmah podlegla povredama, a potom je u spavaćoj sobi sečivom satare više puta i babi zadala udarce po glavi i ubila je. 

Da stvar bude gora, u trenutku zločina u stanu je bila i Teodorina šestomesečna ćerka, dok je tada četvorogodišnjeg sina nešto ranije otac odveo u obdanište. Užasavajuće scene je upravo on zatekao po povratku u stan i tom prilikom je pozvao Hitnu pomoć i policiju. Ono što je bilo sumnjivo istražnim organima je što je Teodorin nevenčani suprug Borislav Stamenkov kontaktirao službe nakon skoro 10 sati od ubistva. Tako je priveden, zajedno sa njom, ali i pušten nakon par dana.

Već tri dana nakon zločina, Teodora je na saslušanju u beogradskom Višem tužilaštvu priznala da je usmrtila majku i baku i to sa više udaraca satarom. Pravdala se rečima:

Teodora Viktorović
Foto: Facebook/Printscreen/Teodora Viktorović

- Majka me je stalno vređala i nije prestajala da to radi. Mnogo smo se svađali. To više nisam mogla da izdržim - i naglasila tom prilikom da je imala probleme sa alkoholom i narkoticima dugi niz godina, kao i da se lečila od bolesti zavisnosti.

- Taj dan sam odveo dete u obdanište i vratio sam se kući i legao da spavam. Probudila me je i video sam da je krvava - ispričao je Borislav Stamenkov.

Javnost je ostala u šoku kako zbog samog zločina, tako i jer je Teodora unuka glumca Mihajla Viktorovića, poznatog po ulozi Đoke Ciganovića u seriji "Bolji život", ali i ćerka reditelja Olivera Viktorovića.

Mihajlo Viktorović
Foto: Youtube/Printscreen/Marko Đurić

U psihijatrijskom veštačenju konstatovano je da: "je okrivljena Teodora Viktorović mogla da shvati značaj svojih postupaka u vreme izvršenja dela".

Iste godine, Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv glumice Viktorović zbog teškog ubistva majke Ljiljane (61) i bake Ivanke (90). Kazne za ovu vrstu zločina je od deset do 40 godina zatvora, a tužilaštvo je smatralo da je delo izvršila sa umišljajem. Tokom suđenja Viktorovićeva se branila da nije bila svesna šta čini, a veštaci neuropsihijatrijske struke ocenili su da je masakr počinila u stanju smanjene uračunljivosti.

- Kajem se, sanjam ih žive. Svesna sam svega što sam učinila, ali znam da ne mogu da vratim vreme. Uništila sam živote svoje familije, prijatelja i na kraju svoj. Možda bi sve bilo drugačije da ona, moja majka, nije započela svađu tog jutra. Noć pre toga nisam mogla da spavam, pa sam ujutru popila tablete "tolvon", a popila sam i jednu ili dve table "rivotrila" (za depresivna i anksiozna stanja). Oko 7.30 ispratila sam muža i sina iz kuće, a onda je ćerka Aleks zaplakala. Otišla sam do kuhinje da joj spremim mleko. Mora da sam usput zalupila vratima i probudila majku. Čim je otvorila oči, počela je da viče, da vređa... Rekla sam joj da sam došla detetu da spremim mleko, a ona mi je odgovorila "Šta me boli dupe za tvoje dete!" Tada sam ugledala na kuhinjskim elementima sataru za meso. Uzela sam je u ruke - bila je teška. Okrenula sam se i zakoračila prema majci. Poslednje čega se sećam bila je njena raščupana kosa i oči - rekla je Teodora Viktorović na jednom od ročišta.

Pred samu završnicu suđenja u januaru 2017. godine, sud je odlučio da se u nastavku dokaznog postupka obavi novo - superveštačenje jer prethodni nalazi i mišljenja veštaka nisu bili saglasni. Superveštačenje povereno je sudsko-prihijatrijskom odboru Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Kako su tada prenele "Večernje novosti", sudsko-psihijatrijski odbor Medicinskog fakulteta utvrdio je da je glumica dvostruko ubistvo počinila u "afektnom stanju" i da je bila "bitno smanjene uračunljivosti" zbog čega je preporučeno izricanje mere bezbednosti - lečenje od alkoholizma! U nalazu koji je bio na 22 strane, kaže se da su kod Teodore uočeni "poremećaj ličnosti" i "emotivna nestabilnost".

Teodora Viktorović
Foto: Facebook/Printscreen/Teodora Viktorović

- Konstatovano je da je pre toga konzumirala alkohol i sedative, ali oni nisu bitno uticali na to što je uradila, već su bili katalizator. Bitnije je bilo njeno psihičko stanje pre dvostrukog ubistva jer je bila anksiozna, u stalnoj ljutnji, besu, afektu i konfliktu sa majkom - ispričao je veštak pred Višim sudom u nastavku suđenja.

Superveštačenjem je utvrđeno da je Teodorina primarna meta napada bila majka Ljiljana sa kojom se posvađala u noći pre ubistva. Kako su rekli veštaci, Teodora je baku Ivanku ubila jer je smatrala da je ona na Ljiljaninoj strani.

Krajem oktobra 2017. godine glumica je osuđena na 30 godina zatvora za brutalno ubistvo majke i bake. Godinu dana kasnije Apelacioni sud u Beogradu smanjio joj je za 10 godina kaznu zatvora. Obrazloženje presude je bilo sledeće: "U konkretnom slučaju nije reč o planiranom teškom ubistvu, delo nije učinila ranije osuđivana osoba, već je reč o ubistvu koje je, prema stavu Apelacionog suda, posledica nesrećnih okolnosti, odrastanja u razorenoj porodici i bolesti".

Teodora kaznu služi u ženskom zatvoru u Požarevcu. Navodno, 2014. godine zatvorski čuvari primetili su da se ona čudno ponaša i rešili da je podvrgnu kontroli. Pretresom ćelije u kojoj boravi nije pronađeno ništa sumnjivo, ali je navodno lekarskim pregledom u njenom anusu pronađeno 3,6 grama heroina.

 
Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd